woensdag, 30. september 2015 - 18:47 Update: 30-09-2015 18:54

Actuele rentestanden stuwen woningmarkt

Actuele rentestanden stuwen woningmarkt
Foto: Hypotheekrente.com
Emmeloord

De laatste tijd lijkt de hypotheekrente alleen maar te dalen. Dit geeft een boost aan de hypotheekmarkt, meer huizenbezitters zijn immers bereid om de huidige rentevaste periode open te breken voor een nieuwe, lagere rente. Ook heeft het gevolgen voor de woningmarkt.

Hypotheekrente hoogte punt bereikt door diepste punt?

Dat is de vraag die elke (potentiële) huizenbezitter zich momenteel stelt. Kunnen de rente en de huizenprijzen nóg lager of is het diepste punt bereikt en is het nu tijd om actie te ondernemen? 

Meer dan de helft van de Nederlandse huiseigenaren denken dat de hypotheekrente het diepste punt heeft bereikt, namelijk zo'n 65%. Van de starters denkt ongeveer 70% hetzelfde. Ditzelfde wordt door 80% van de huizenbezitters gedacht over de prijzen op de woningmarkt: de prijzen zullen wel niet meer dalen. Sinds juni 2013, toen de huizen prijzen volgens het CBS het dieptepunt bereikt hadden, zit de woningmarkt langzaam aan in de lift.

Dat de woningmarkt gestabiliseerd is en zelfs gestuwt wordt, heeft voor een groot deel te maken met de lage hypotheekrentes. Vooral voor starters, maar ook voor doorstromers is het dus hét moment om op jacht te gaan naar een nieuwe woning met bijpassende hypothecaire lening.

Een compleet overzicht van actuele rentestanden

Voor potentiële klanten van banken en hypotheekverstrekkers is het belangrijk om goed geïnformeerd te worden met heldere en eenduidige informatie. De hypotheekmarkt is voor de meeste mensen, vooral wellicht starters, vrij complex. 

Op de onafhankelijke website van hypotheekrente.com staat een compleet overzicht met alle huidige hypotheekrentestanden van de verschillende verstrekkers bij elkaar, voor verschillende rentevaste periodes. Naast de actuele rentestanden van de verschillende banken en hypotheekverstrekkers is er op hypotheekrente.com ook onafhankelijke en eenduidige informatie te vinden over hypotheken. Bovendien kunnen potentiële klanten een online een afspraak maken met een hypotheekadviseur. 

Zonnepanelen meefinancieren of...?

Overigens heeft 14% van de huidige huizenbezitters plannen om zonnepanelen aan te gaan schaffen. Ook starters zien dit wel zitten. De redenen hiervoor zijn milieu en kostenbesparing op de energienota. Natuurlijk moeten deze zonnepanelen gefinancierd worden. Mogelijkheden hiervoor zijn meefinanciering met de hypotheek of een persoonlijke lening, eventueel in de vorm van een zogenaamde groene lening. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):