vrijdag, 1. mei 2015 - 22:20 Update: 01-05-2015 22:48

Aflevering van 'Mijn Leven In Puin' geschrapt

Aflevering van 'Mijn Leven In Puin' geschrapt
Foto: Archief EHF
Hilversum

RTL 4 heeft besloten om een aflevering van 'Mijn Leven In Puin' niet uit te zenden.

De deelnemer dreigde met een kort geding, omdat hij vindt dat hij onder druk is gezet door de programmamakers. Dit schrijft RTL Boulevard vrijdag. Na een gesprek tussen beide partijen is besloten de aflevering niet uit te zenden.

In het programma helpt presentatrice Lieke van Lexmond, samen met een team, mensen die last hebben van extreme verzamelwoede en daardoor in een grote puinhoop moeten leven. De deelnemer uit Lunteren, die het kort geding wilde aanspannen, zou psychische problemen hebben. Hij zegt dat hij onder druk is gezet om mee te werken.

RTL 4 laat weten dat het programma altijd op zeer zorgvuldige manier wordt gemaakt in samenwerking met Altrecht, een GGZ-instelling voor geestelijke gezondheidszorg. In een reactie zegt RTL 4: 'Zijn zonen hebben het programma benaderd om hun vader te helpen met de allerbeste bedoelingen. Op grond van de privé-situatie die deze deelnemer op dit moment zo kwetsbaar maakt, verkiest RTL ervoor om deze omstandigheden boven het uitzenden te stellen en laat de aflevering vervallen.'

Categorie: