maandag, 9. maart 2015 - 14:24 Update: 09-03-2015 14:29

AFM ziet nazorg woekerpolissen verbeteren

AFM ziet nazorg woekerpolissen verbeteren
Foto: Archief EHF
Amsterdam

In het tweede halfjaar van 2014 ziet de Autoriteit Financiële Markten (AFM) bij de meeste verzekeraars een duidelijke verbetering in het bereiken van consumenten met een beleggingsverzekering. Dit heeft de AFM maandag bekendgemaakt.

Zo hebben de meeste verzekeraars een aanzienlijke vooruitgang geboekt in het vinden van een oplossing voor klanten met een niet opbouwende beleggingsverzekering. Van de 16 verzekeraars die een ambitie hebben uitgesproken hebben op één na alle verzekeraars deze ambitie ook gehaald per 31 december 2014. 

Daarnaast hebben verzekeraars en adviseurs goede voortgang gemaakt met het activeren van klanten met een hypotheekgebonden beleggingsverzekering. Van verzekeraars en adviseurs wordt verwacht dat zij nu ook aan de slag gaan met het activeren van klanten met pensioengebonden beleggingsverzekeringen.

Onder het activeren van klanten verstaat de AFM het aanzetten tot en ondersteunen van klanten, zodat zij inzicht krijgen in het mogelijke verschil tussen de verwachte eindwaarde van de polis en het doelkapitaal, overzicht krijgen van hun verbetermogelijkheden en, indien nodig, stappen ondernemen om hun situatie te verbeteren. 

Voor klanten met een niet opbouwende beleggingsverzekering moet een oplossing worden gevonden. Dit betekent dat wanneer de verzekeraar de klant niet kan activeren, hij een maatregel kan nemen waarmee het niet opbouwende karakter van de beleggingsverzekering van de klant wordt weggenomen.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):