vrijdag, 13. maart 2015 - 15:00 Update: 13-03-2015 15:02

Agent gewond aan oog na bemiddeling bij vechtpartij

Agent gewond aan oog na bemiddeling bij vechtpartij
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Een agent in Rotterdam is vrijdagochtend gewond geraakt aan zijn oog nadat hij had geprobeerd te bemiddelen bij een vechtpartij tussen een man en drie vrouwen. Dit meldt de politie vrijdag.

Rond 06.30 uur ontstond er een vechtpartij tussen drie vrouwen en een 38-jarige Rotterdammer in de St. Luciastraat in Rotterdam Centrum. Een agent die tijdens zijn surveillance langs fietste, ging direct bemiddelen in de groep. Dit lukte aanvankelijk en de groep werd rustig.

Tot de Rotterdammer zich opeens tegen de politieman keerde en hem schopte en sloeg. Ook de drie vrouwen keerden zich tegen de agent. De politieman gebruikte zijn peperspray, wat niet het gewenste effect had. Na het trekken van zijn vuurwapen kon het viertal door de met spoed gearriveerde politiemensen worden aangehouden. 

Oogletsel

Het gaat om een man van 38 uit Rotterdam, en drie vrouwen in de leeftijd van 21 tot 24 jaar, uit Schiedam, Schoonhoven en Dordrecht. Zij zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De politieman is in het ziekenhuis behandeld aan diverse verwondingen en hield onder meer letsel aan zijn oog over.

Provincie:
Blik op 112: