zaterdag, 14. februari 2015 - 20:30 Update: 14-02-2015 22:40

Agent krijgt klappen met wapenstok bij 'wildwest' in eetgelegenheid

Agent met wapenstok geslagen tijdens arrestaties na vechtpartij
Foto: Archief MV
Berghem

De politie hield zaterdagochtend na een vechtpartij in Berghem vijf personen aan. Een agent werd hierbij met een wapenstok geslagen. Twee van de vijf aangehouden verdachten zitten nog vast voor verder onderzoek.

In een eetgelegenheid aan de Burgemeester van Erpstraat in Berghem ontstond zaterdagochtend rond 2.15 uur een vechtpartij waarbij enkele personen waren betrokken. Agenten kwamen tussenbeide om de vechtpartij te stoppen. Hierbij werd één agent op zijn hoofd geslagen met een wapenstok, die uit de handen van een andere agent was gerukt.

Tijdens de vechtpartij werd ook met tafels en stoelen gegooid. Voor betrokkenheid bij de vechtpartij en het slaan van een agent met een wapenstok werd een 18-jarige inwoner van Berghem met behulp van pepperspray aangehouden. Bij hem werd een zakje met een halve gram cocaïne aangetroffen tijdens zijn insluiting op het politiebureau. Tevens werd een 20-jarige man uit Nijmegen aangehouden voor betrokkenheid bij de vechtpartij.

Publiek verwijderd

In de omgeving van de eetgelegenheid stonden diverse personen toe te kijken, die uiteindelijk door de politie zijn gesommeerd om weg te gaan. De agenten vormden een linie en dreven de mensen weg van de locatie. Het overgrote deel van het publiek vertrok op een enkeling na, waaronder een 19-jarige vrouw uit Berghem.

De verdachte vrouw weigerde weg te gaan en sloeg een agent in zijn gezicht. Hierop werd zij aangehouden. Ook hielden de agenten een 17-jarige Ossenaar en een 25-jarige inwoner van Berghem aan die niet wilden vertrekken. De 17-jarige verdachte schold de agenten tevens uit en bij hem werd een mes en zakje met een halve gram wiet aangetroffen. De 19-jarige vrouw, de 17-jarige uit Oss en de 25-jarige verdachte uit Berghem mochten na verhoor het politiebureau verlaten. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt. De andere twee verdachten zitten nog vast voor verder onderzoek.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):