zaterdag, 31. januari 2015 - 21:43 Update: 31-01-2015 22:02

Agenten trekken wapens bij aanhouding vijftal in Groningen

Agenten trekken wapens bij aanhouding vijftal in Groningen
Foto: Archief EHF
Groningen

Zaterdagmiddag heeft de politie in de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen met getrokken wapens vijf mannen aangehouden na een korte achtervolging door de stad. Dit meldt de politie zaterdagavond.

‘De mannen stonden kort ervoor bij een vrouw aan de deur aan de West-Indischekade. Ze gooiden dingen tegen de deur en de vrouw zag bij een van de mannen een vuurwapen. Waarom de mannen bij die woning waren is nog punt van onderzoek’, aldus de politie.

Vuurwapengevaarlijk

Mogelijk dat de oorzaak in de relatiesfeer ligt. Zaterdagochtend was er ook een incident op hetzelfde adres. Een van de namen die genoemd werden, een 34-jarige Groninger, is een bekende van de politie. Hij staat te boek als vuurwapengevaarlijk. Dat is de reden dat de agenten het zekere voor het onzekere moesten nemen toen zij de mannen op de Bloemsingel zagen rijden. 

De auto kreeg een stopteken, maar de bestuurder negeerde het. In de Nieuwe Ebbingestraat zette de bestuurder de auto stil. De mannen werden uit de auto gepraat. De agenten deden dit met getrokken wapens vanwege hun voorinformatie. 

Het vijftal, 4 Groningers in de leeftijd van 24 tot 34 jaar en een 20-jarige man uit Hoogezand, werd ingerekend en in de cel gezet. De verdachten en betrokkenen worden verhoord. Hopelijk geeft dat meer duidelijkheid over de toedracht van de incidenten bij de woning aan de West-Indischekade. De auto is in beslag genomen.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):