zondag, 25. januari 2015 - 20:32 Update: 25-01-2015 20:46

Agenten zwaar mishandeld in centrum Eindhoven

Agenten zwaar mishandeld in centrum Eindhoven
Foto: Bon
Eindhoven

De politie hield zondagochtend rond 4.30 uur in Eindhoven twee mannen van 29 en 21 jaar aan voor zware mishandeling van agenten.

De oudste verdachte was kort daarvoor betrokken bij een incident met een taxi op de Stratumsedijk. Daarbij werd de deur van de taxi opgetrokken, waarna de chauffeur met geweld naar de passagiersstoel werd geduwd. De sleutel van de auto werd vervolgens uit het contact gehaald, waarop de politie werd gewaarschuwd. Toegesnelde agenten hielden op aanwijzen van getuigen de verdachte aan, maar die verzette zich hevig. Een agent kreeg daarbij een kopstoot en hield daaraan een bloedneus over.

Opstootje
Rond dezelfde tijd was er op de Bleekstraat een opstootje onder uitgaanspubliek, waarbij de politie ingreep. Om rustig te kunnen werken werd het publiek even op afstand gehouden, maar een 21-jarige Eindhovenaar zocht de confrontatie met een agent, die een vuistslag tegen zijn gezicht kreeg. De agent hield als gevolg hiervan een pijnlijke kaak over. Ook sprong een ader in zijn oog. De agressieve Eindhovenaar werd met veel verzet en het nodige geweld aangehouden en meegenomen naar het bureau. In de politieauto bespuugde hij de agent die eerder een kopstoot kreeg bij het andere incident met bloed.

Politiebureau
Eenmaal op het bureau schold hij agenten uit en gaf hij een agent een kopstoot. Ook spuugde hij hem in het gezicht met bloed. De drie betrokken collega's hebben aangifte gedaan, net als de taxichauffeur. Beide mannen zitten nog vast voor verder onderzoek.

Onacceptabel
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd.

Provincie:
Blik op 112: