donderdag, 26. maart 2015 - 16:46 Update: 26-03-2015 20:04

Agressieve passagier slaat conductrices en agent

Man slaat conductrices en agent
Foto: Archief EHF
zwijndrecht

Op het treinstation in Barendrecht is een 30-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden nadat hij in de trein twee conductrices en enkele reizigers had aangevallen. Voorafgaand aan zijn aanhouding sloeg de man ook nog een politieagent in het gezicht.

De man stapte vanochtend in Zwijndrecht op de trein, ging zitten en legde zijn voeten op de bank voor hem. De conductrice sprak hem hierop aan, waarna de man volledig door het lint ging. Hij schreeuwde en sloeg de conductrice onder andere op haar hoofd. Gealarmeerd door het geschreeuw snelde een tweede conductrice toe. Ook zij kreeg klappen, evenals enkele reizigers die de conductrices te hulp schoten.

Op station Barendrecht stapte de man uit. Een treinreiziger had ondertussen de politie gebeld en volgde de man. Hij praatte de politie naar de juiste locatie. Toen agenten hem aanspraken, viel de Zwijndrechter ook de politie aan. Hij sloeg een agent hard in het gezicht. De man verzette zich zo hevig tegen zijn aanhouding dat de agenten uiteindelijk genoodzaakt waren om pepperspray te gebruiken. De verdachten werd hierna overgebracht naar politiebureau Zuidplein. Daar werd hij opnieuw agressief.

De man zit nu vast en zal later worden verhoord. Het Openbaar Ministerie zal zich buigen over zijn vervolging. Justitie geeft hoge prioriteit aan de vervolging van verdachten van agressie of geweld tegen werknemers met een publieke taak, zoals conductrices en agenten. Ook de strafmaat ligt in deze zaken hoger.