donderdag, 26. maart 2015 - 11:20 Update: 26-03-2015 13:13

'Airbus van Germanwings werd gevolgd door gevechtsvliegtuig'

Airbus van Germanwings werd gevolgd door gevechtsvliegtuig
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF

Een herder zegt dat hij de Airbus van Germanwings als laatste heeft gezien voordat hij neerstortte in de Franse Alpen.

Volgens de herder werd het toestel op de hielen gezeten door een Franse straaljager. ''De piloot van het gevechtstoestel moet de crash hebben zien gebeuren'', aldus geitenhoeder van Prads-Haute-Bléone die zijn verhaal deed aan Francetv.

''Ik zag hoe het toestel laag over de bergtoppen vloog en een berg ontweek alvorens het op zo'n 2000 meter hoogte verdween. Ook zag ik hoe een Frans gevechtstoestel de achtervolging had ingezet''. De herder heeft het toestel niet zien of horen neerstorten.

Franse regering bevestigt gevechtstoestel

De Franse regering heeft bevestigd dat een straaljager was opgestegen en naar het ramptoestel van Germanwings was gevlogen, nog voordat het toestel zich in de bergwand boorde. "De piloot van deze straaljager kan waardevolle informatie hebben over wat zich in de cockpit afspeelde", schrijft de Duitse krant Die Welt.

De vluchtleiding kreeg een aantal minuten geen contact meer met het verkeerstoestel, waarop direct een gevechtstoestel van de Franse luchtmacht werd aangestuurd om de Airbus A320 te onderscheppen.

Bij de vliegramp kwamen alle 150 inzittenden om het leven. Onder hen was ook een 20-jarige Nederlandse. 

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: