woensdag, 18. maart 2015 - 17:59 Update: 18-03-2015 18:03

Ajax gaat Dnipro 'bij de strot grijpen'

Ajax gaat Dnipro 'bij de strot grijpen'
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Frank de Boer weet wat Ajax moet doen om Dnipro Dnipropetrovsk te verschalken en de kwartfinale van de Europa League veilig te stellen: erop klappen.

Als gevolg van de 1-0 nederlaag in Kiev bevindt Ajax zich donderdagavond allerminst in een comfortabele uitgangspositie. Er zal minimaal één keer gescoord moeten worden om kans te maken op een vervolg van het Europese avontuur.

Voor een afwachtende houding is geen tijd meer. "We moeten ze bij de strot grijpen en niet meer bij adem laten komen", sprak De Boer woensdag tijdens de persconferentie in aanloop naar de allesbepalende return in Amsterdam. "De nadruk zal op scoren liggen. De laatste tijd slagen we er weer in zestig of zeventig procent van een wedstrijd te domineren. We hebben de tegenstander weer lang onder controle."

Formatie

Over de formatie waarin Ajax de bezoekers uit Oekraïne gaat bestrijden wilde de 44-jarige trainer weinig prijsgeven. Richairo Zivkovic, Queensy Menig en Lucas Andersen zijn in ieder geval niet van de partij. Zij zijn gepasseerd. Ricardo Kishna, Kolbeinn Sigthórsson en Nick Viergever keren terug in de selectie.

Voor aanwinst Daley Sinkgraven ligt mogelijk een basisplaats in het verschiet. Hij zou de voorkeur krijgen boven Thulani Serero. "Dat zou best kunnen", hulde De Boer zich in nevelen.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):