zondag, 5. april 2015 - 14:45 Update: 05-04-2015 14:51

Ajax houdt traditie in stand uit bij Utrecht: 1-1

Ajax houdt traditie in stand uit bij Utrecht: 1-1
Foto: Archief FBF.nl
Utrecht

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Omdat Ajax geheel volgens traditie niet wist te winnen op bezoek bij FC Utrecht bedraagt het gat tussen de koploper en de naaste belager tien punten, met nog vijf wedstrijden te gaan. PSV kan de champagne alvast koud leggen.

De meest doorgewinterde uitsupporter van Ajax zal inmiddels een hekel beginnen te krijgen aan het stuk A2 tussen Amsterdam en Utrecht. De laatste zes keer moesten de fans de terugweg naar de hoofdstad afleggen zonder een overwinning op zak.

De laatste competitiezege van Ajax in De Galgenwaard dateert van maart 2009. Sindsdien hoefden de domstedelingen in eigen huis niet meer te buigen voor het bezoek uit de hoofdstad. FC Utrecht is het enige team waarvan Frank de Boer als trainer nog niet heeft gewonnen in een uitwedstrijd.

Ajax had het aan Ramon Leeuwin te danken dat er nog een punt mee huiswaarts werd genomen. De aanvoerder van FC Utrecht werkte de bal vlak na rust in zijn eigen doel. Ook kreeg hij in de slotfase een rode kaart voorgehouden voor een forse charge op het been van Nicolai Boilesen.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):