donderdag, 23. april 2015 - 12:46

Ajax trekt ervaren rechtsback van FC Emmen aan

Foto van Ajaxspelers | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

(ElfVoetbal/BlikopNieuws) SAID BAKKATI vertrekt komende zomer naar Ajax. De 33-jarige rechtervleugelverdediger gaat aan de slag als assistent-trainer bij Jong Ajax.

Coaches Jaap Stam en Andries Ulderink hadden aangegeven behoefte te hebben aan een extra oefenmeester. Bakkati maakt op dit moment nog deel uit van de selectie van FC Emmen, dat net als Jong Ajax uitkomt in de Jupiler League. Ook is hij bij de Drentse club trainer van de C1.

In zijn carrière speelde de verdediger bij sc Heerenveen, ADO Den Haag, Go Ahead Eagles, PEC Zwolle en Emmen. Ulderink trainde hem in zijn Deventer periode en Stam kent hem van zijn tijd bij Zwolle. De twee hoofdtrainers zijn blij met de komst van Bakkati, die een contract voor één jaar is overeengekomen.

"De selectie van Jong Ajax zal volgend jaar breder zijn en bovendien willen we meer individueel aan de slag kunnen gaan met onze talenten. Om die reden is het goed dat Said ons volgend seizoen komt assisteren. Wij zien in hem de juiste persoon voor deze functie", vertelt hij op de clubsite.

"Hij heeft een schat aan ervaring in de Jupiler League en bovendien heeft hij ervaring met coachen. Bij FC Emmen is hij naast speler van het eerste elftal ook fulltime coach in de jeugd. Dat zegt wat over zijn gedrevenheid en ambities. Wij kennen hem beiden goed uit het verleden. Hij kan echt wat toevoegen en zodoende het groepsproces helpen ontwikkelen."

Categorie:
Tag(s):