maandag, 5. januari 2015 - 12:49 Update: 05-01-2015 18:01

'Al 10.000,- euro binnen aan giften voor containerbaby Amsterdam'

'Al 10.000 euro opgehaald voor containerbaby'
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

Een vader uit Deventer die een maand geleden een inzamelingsactie startte voor de baby die in een Amsterdamse container werd gevonden, heeft al 10.000 euro opgehaald.

Dat is de helft van het totale bedrag dat de man wil inzamelen, zo melden verschillende media. De Deventer vader, Frank de la Bey,  richtte in december het  'Fonds voor een dapper meisje op' met de bedoeling de baby een goede start te geven voor haar latere leven. Van het geld kan mogelijk later een studie worden betaald. Via een Facebook-pagina wordt men op de hoogte gehouden van de voortgang en kan men zelf doneren.

Frank de la Bey, die zelf pas vader is geworden, tegen nieuwszender AT5: 'Het doel is ongeveer 20.000 euro, ik had nooit verwacht vlak na de jaarwisseling al op de helft te zijn. Het is geweldig hoeveel mensen dit dappere meisje een warm hart toedragen. Onder meer cabaretier Najib Amhali zorgde voor een flinke bijdrage. Hij haalde met een voorstelling in Deventer 2.500 euro op voor het fonds. Ook zanger René Froger heeft een donatie gedaan. Eind februari eindigt de actie en draagt Frank het fonds over aan Jeugdbescherming Amsterdam.