maandag, 16. februari 2015 - 11:34 Update: 16-02-2015 13:26

Al 86.000 mensen digitaal in beroep gegaan tegen verkeersboete

boete
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Den Haag

In beroep gaan tegen een verkeersboete kan sinds eind januari 2014 online via het Digitaal Loket Verkeer van Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM).

In een jaar tijd zijn ruim 86.000 beroepen digitaal binnengekomen, dit is 36% van het totaal. In de afgelopen drie maanden lag het percentage ‘digitaal’ al op 40% en de verwachting is dat steeds meer mensen de weg naar het online loket zullen vinden.

Het Digitaal Loket Verkeer biedt betrokkenen vele voordelen. Op ieder moment kan het beroep digitaal (met DigiD) worden ingediend. Papier, postzegels en een gang naar de brievenbus zijn niet meer nodig. Het loket is zo ingericht dat -vaker dan via de post- volledige beroepen worden opgesteld. Het is dan niet nodig bij de betrokkene om aanvullende informatie op te vragen.

Doordat er minder administratieve handelingen (opmaken en sorteren poststukken, inscannen enz.) nodig zijn, krijgen mensen die online in beroep gaan aanzienlijk sneller antwoord van Parket CVOM. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld slechts 16 dagen om op een digitaal beroep te beslissen, tegen 35 dagen voor beroepen per post.

Provincie:
Tag(s):