vrijdag, 20. maart 2015 - 17:33 Update: 21-03-2015 11:03

Amalia heeft gekozen voor Sorghvliet-gymnasium

Kroonprinses Amalia naar Christelijk Gymnasium Sorghvliet Den Haag
Foto: RVD, foto: Z.K.H. de Prins van Oranje
Den Haag/Wassenaar

Prinses Amalia gaat na de zomer naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) van het Koninklijk Huis vrijdagmiddag bekendgemaakt.

Prinses Amalia zit op dit moment nog in groep 8 van de Openbare Bloemcampschool in Wassenaar. Het nieuws over de schoolkeuze werd tot op vandaag nog geheim gehouden.

Koning Willem-Alexander wilde niet dat voor het sluiten van de inschrijftermijn van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet bekend zou worden naar welke school haar dochter gaat. Dit zou volgens de koning mogelijk kunnen leiden tot een aanzuigende werking. 'Ze wil heel graag dat niemand die school kiest omdat zij ernaartoe gaat', liet koning Willem-Alexander daarover weten.

Nu de inschrijftermijn van de school is gesloten heeft de RVD de schoolkeuze van Amalia bekendgemaakt. De RVD laat nog wel weten dat de periode van de schooltijd van de prinses 'privé' is. 'Op uitdrukkelijk verzoek van de ouders wordt een beroep gedaan op de media de persoonlijke levenssfeer van hun dochter te blijven respecteren', aldus de RVD.

Provincie: