maandag, 2. maart 2015 - 12:55 Update: 02-03-2015 17:53

Amsterdamse crimineel Marchano P. geliquideerd in Paramaribo

Crimineel  Marchano P. in Suriname doodgeschoten
Foto: archief
Paramaribo

In de nacht van zondag op maandag is de Amsterdamse crimineel Marchano P. in Paramaribo geliquideerd. Dat heeft de Surinaamse politie bevestigd, zo melden verschillende Nederlandse media maandag.

De 37-jarige P. werd in de Surinaamse hoofdstad in bar-dancing Shisha  onder vuur genomen. De twee schutters zijn op de vlucht geslagen. Volgens de Surinaamse media werd P. in zijn hoofd geraakt en overleed hij ter plekke. 

In Amsterdam woedt al twee jaar een liquidatieoorlog. P. was in oktober waarschijnlijk al doelwit toen schutters lukraak een boel schoten losten in café De Zon in Amsterdam. Bij de wilde schietpartij raakten twee onschuldigen gewond. P. wordt gezien als een van de vermoedelijke moordenaars van Najeb Bouhbouh. Die werd in 2012 in Antwerpen doodgeschoten en daarmee begon de liquidatieoorlog.

Bouhbouh was een goede vriend van de crimineel Gwenette Martha, die in mei zelf werd geliquideerd in Amstelveen. Een verdwenen partij drugs in Antwerpen was in 2012 de 'trigger' voor de ruzie tussen groepen criminelen.