dinsdag, 31. maart 2015 - 18:40 Update: 31-03-2015 19:07

Amsterdamse roeivereniging houdt huis in bungalow Beekse Bergen

Amsterdamse roeivereniging houdt huis in bungalow Beekse Bergen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Hilvarenbeek

Een aantal leden van de Amsterdamse roeivereniging Nereus hebben afgelopen weekend huisgehouden en vernielingen aangericht in een bungalowhuisje in de Beekse Bergen. Dit heeft de roeivereniging maandag bevestigd in een verklaring.

De schade aan de bungalow in de Beekse Bergen, waar de roeivereniging verbleef, bedraagt rond de 10.000 euro. Het incident deed zich afgelopen zaterdagavond voor rond het HNOT-openingstoernooi bij roeivereniging Vidar in Hilvarenbeek. 

Gediskwalificeerd

‘Dit voorval, met zelfs lichte brandschade aan een keuken, gaat te ver. Door deze vernielingen is ernstige schade veroorzaakt, hetgeen volstrekt ontoelaatbaar en een schande voor de vereniging is. Daarnaast is Nereus gediskwalificeerd voor het HNOT op Vidar’, aldus Nereus. 

‘Nereus keurt het gedrag van deze individuën zeer sterk af en tolereert dit gedrag, dat in geen enkel opzicht binnen een vereniging als Nereus past, absoluut niet. Het Nereus-bestuur heeft op de dag van het voorval direct in overleg met het bestuur van Vidar, de directie van Vakantiepark de Beekse Bergen en de jury van het HNOT-toernooi actie ondernomen’, laat de vereniging weten.