vrijdag, 27. maart 2015 - 19:22 Update: 27-03-2015 19:54

'Andreas Lubitz werd in Düsseldorf behandeld voor een fysiek probleem'

'Andreas Lubitz werd in Düsseldorf behandeld voor een fysiek probleem'
Foto: Facebook

Verschillende media waaronder de Belgische krant Het Laatste Nieuws schrijven vrijdag dat er in de flat en de woning van Andreas Lubitz ziektebriefjes van verschillende artsen zijn teruggevonden. Het universitaire ziekenhuis in Düsseldorf ontkent dat de piloot bij hen in behandeling was voor een depressie.

In de periode voorafgaande aan de crash bezocht de 27-jarige piloot verscheidene artsen. Volgens verschillende media  zou hij ook over een ziektebriefje hebben beschikt voor de dag waarop het vliegtuig van GermanWings neerstortte. Dat briefje zou hij verscheurd hebben en nooit aan zijn werkgever hebben laten zien.

Het universitaire ziekenhuis in Düsseldorf heeft wel bevestigd dat Lubitz bij hen in behandeling kwam. Hij kwam in februari voor het eerst. Zijn laatste bezoek was op 10 maart. Met welke ziekte Lubitz kampte is nog niet duidelijk, maar het ziekenhuis in Düsseldorf ontkent stellig dat Lubitz bij hen voor een depressie werd behandeld. Het dossier van Lubitz wordt vandaag overgedragen aan het Duitse ministerie van Justitie, zo weet de krant.

Het ziekenhuis kwam met deze bekendmaking nadat vandaag in Duitse media geruchten de ronde deden dat Lubitz juist in dat ziekenhuis voor een depressie behandeld zou zijn geweest.

 

Lees alles over:
Categorie: