woensdag, 6. mei 2015 - 18:52

Antoin Peeters nieuwe presentator RTL Nieuws

Antoin Peeters nieuwe presentator RTL Nieuws
Foto: rtl
Hilversum

Antoin Peeters (40) wordt de nieuwe vaste presentator van het RTL Nieuws. Hij volgt hiermee Rick Nieman op, die onlangs aangaf zijn rol als anchor van RTL Nieuws neer te leggen. Samen met Merel Westrik vormt Peeters het nieuwe presentatie-duo, naast Daphne Lammers en Roelof Hemmen. Peeters werkt ruim veertien jaar bij RTL Nieuws en is een bekend gezicht achter de presentatiedesk en als verslaggever. Sinds 2012 is hij ook royalty-verslaggever.

Antoin Peeters: “Ik ben erg blij met deze nieuwe stap. Na al die jaren RTL Nieuws zit dit bedrijf in mijn DNA. Toch gaat er voor mij veel veranderen. Als verslaggever ben je volledig gefocust op je eigen verhaal. Als vaste nieuwslezer ben je veel meer bezig met het complete beeld: al het nieuws uit binnen- en buitenland. Een verandering waar ik erg veel zin in heb. Bovendien kijk ik er naar uit om samen met Merel Westrik het nieuwe duo van het RTL Nieuws te vormen.”

Hoofdredacteur Harm Taselaar over de aanstelling van Peeters: “Mooi dat we de beste kandidaat uit eigen geledingen hebben kunnen rekruteren. Ben ik trots op. Dat zegt namelijk veel over de kwaliteit die we hier in huis hebben. Het is voor iedereen een klusje om Rick Nieman op te volgen, maar Antoin beschikt hiervoor in mijn ogen over alle noodzakelijke eigenschappen. En hij heeft er zelf ook zo buitengewoon veel zin in, dat ik vol vertrouwen naar de toekomst kijk”.

Categorie:
Provincie: