zondag, 10. mei 2015 - 15:14

ANWB verwacht aan de vooravond van Hemelvaart ruim 400 kilometer file

Foto van files op snelweg A13 | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

De avondspits van woensdag 13 mei wordt volgens de ANWB een stuk drukker dan normaal. Vorig jaar stond aan de vooravond van Hemelvaart namelijk meer dan 400 kilometer file.

Veel mensen hebben een lang weekend vrij voor de boeg en vertrekken woensdag  voor een korte vakantie. Naast een verblijf in eigen land zijn Duitsland, België en Frankrijk populaire bestemmingen.

Er is woensdagmiddag een grote kans op files op de wegen naar de Veluwe (A1/A28/A50), rond Arnhem en Nijmegen (A12/A50/A325), naar het zuiden (A2/A27) en op de wegen naar de Friese meren en de kust. De toeristenbond denkt dat de drukte na 20.00 uur voorbij is. Op vrijdag 15 mei is er geen sprake van een ochtend – of avondspits. Wel kunnen dagjesmensen lokaal voor files zorgen bij o.a. attractieparken en bij Roermond (outletstores)

Buitenland

Ook in het buitenland wordt het woensdagmiddag en avond druk. In België staan flinke files rond Antwerpen en Brussel en op de E40 naar de kust.

In Frankrijk is er veel drukte op de wegen vanuit Parijs naar het westen en zuiden. In Duitsland loopt het verkeer vast op de wegen naar de Oostzeekust en rond Frankfurt, Neurenberg en München. In Oostenrijk en Zwitserland is er vooral veel vertraging op de routes naar het zuiden, waarbij in Zwitserland de Sint Gotthardtunnel in de A2 het grootste knelpunt is.

Op zondag 17 mei gaan de meeste mensen in de loop van de middag weer terug naar huis met opnieuw kans op files. 

Provincie:
Tag(s):