maandag, 9. februari 2015 - 12:05 Update: 09-02-2015 13:32

Arrestatieteams stuiten op drie zwaar bewapende mannen in Amsterdam

Zwaardere screening voor vuurwapenbezit
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

​In Amsterdam hebben arrestatieteams vrijdag 6 februari 2015 drie mannen aangehouden die zware vuurwapens en handgranaten in hun bezit hadden.

De verdachten zijn in verzekering gesteld en zitten nog vast. De zaak kwam aan het rollen tijdens een lopend rechercheonderzoek. Er zou sprake zijn van het aanschaffen van zware vuurwapens. Hierop werden verschillende rechercheteams in stelling gebracht.

Zware wapens

De drie verdachten werden op verschillende locaties aangehouden waarbij een aantal van hen een gebruiksklaar vuurwapen voorhanden had. Naast de aanhoudingen werden onder andere in Amsterdam diverse huiszoekingen gedaan waarbij zware wapens zijn aangetroffen: een pistool, een automatisch pistool, een machinepistool, diverse machinegeweren, shotguns, meerdere handgranaten en een aantal kogelwerende vesten zijn in beslag genomen.

Schietproeven

Het onderzoek is in volle gang en met de vuurwapens worden schietproeven gedaan om na te gaan of ze bij eerdere misdrijven gebruikt zijn. Daarnaast wordt onderzocht wat de verdachten, allen bekenden van de politie, precies van plan waren met dit oorlogstuig.

Quote van commissaris Hanneke Ekelmans (Hoofd Operatiën):

"De focus lag op het opsporen en vervolgen van criminelen. We hebben daarmee goede resultaten behaald, maar zien ook dat het geweld daarmee niet stopt. Daarom is vorig jaar in de Amsterdamse Driehoek besloten dat onze focus naast opsporen, ook sterk komt te liggen op het tegenhouden en verstoren van de activiteiten van zware criminelen. De liquidatie van gisterochtend was weliswaar heel gericht, waardoor wellicht minder gevaar voor de omgeving was. We zien een toenemend gebruik van automatische vuurwapens en dat is zeer verontrustend."

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):