zaterdag, 7. februari 2015 - 10:22 Update: 07-02-2015 15:55

'Artikel NRC over ACP-baas schetst vertekend beeld'

vliegramp, rampgebied, politie
Foto: fbf
Den Haag

De voorzitter van de grootste politievakbond ACP heeft zijn vriendin aan een baan geholpen bij een cruciaal onderzoek naar de Nationale Politie. Dat meldt het NRC Handelsblad.

Het verantwoordelijke ministerie van Veiligheid en Justitie zag deze belangenverstrengeling door de vingers, aldus de krant.

Van de Kamp beloofde in 2012 aan minister Opstelten dat zijn bond de vorming van de Nationale Politie zou steunen, als het ministerie de Cultuurmonitor zou financieren en gebruiken. Zijn vriendin stond ondertussen in de coulissen klaar om een sleutelrol bij het project te vervullen, en er een proefschrift over te schrijven.

Hoofdonderzoeker Bob Hoogenboom zette de vriendin van Van de Kamp in oktober 2013 uit het onderzoeksteam van de Cultuurmonitor. Dat deed hij onder andere omdat zijn ‘onafhankelijkheid door de dubbelrol van het stel op het spel stond’.

Reactie ACP:

In een reactie zegt de ACP zich niet te herkennen in het vandaag gepubliceerde bericht van het NRC.

''Zo worden in het artikel insinuerende opmerkingen gemaakt over zijn rol in het traject rond de cultuurmonitor en die van zijn partner - mevrouw Smit - die als onderzoekster betrokken is geweest bij de ontwikkeling van de cultuurmonitor. Het artikel, waarvan eerder deze week een conceptversie aan de ACP werd toegestuurd, schetst daarmee een vertekend beeld. De feiten liggen anders'', aldus een zegsman van de politievakbond.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):