woensdag, 18. maart 2015 - 14:27 Update: 18-03-2015 17:11

Artsen stellen zelf fusieplan op Waterlandziekenhuis en Westfriesgasthuis

Voornemen fusie Waterlandziekenhuis en Westfriesgasthuis
Foto: Archief EHF
Purmerend/Hoorn

Twee ziekenhuizen in Noord-Holland hebben het voornemen om te gaan fuseren. Het gaat om het Waterlandziekenhuis in Purmerend en het Westfriesgasthuis in Hoorn. Dit hebben beide ziekenhuizen woensdag bekendgemaakt.

‘We zijn trots op de zorg die wij patiënten, van jong tot oud, dicht bij huis kunnen bieden. Door te fuseren kunnen we dit ook in de toekomst blijven doen’, aldus de bestuursvoorzitters Arno Timmermans en Michel Galjee die enthousiast zijn over het fusieplan dat door artsen en managers van de ziekenhuizen zelf is opgesteld.

Specialiseren

Beide ziekenhuizen zien kansen om de kwaliteit van onze zorg te verbeteren door kennis en vakbekwaamheid te bundelen. Bovendien kunnen ze door samen te werken bewerkstelligen dat de ziekenhuiszorg in de regio behouden blijft en voldoet aan de landelijke eisen voor diagnostiek en behandeling. 

Om kwalitatief goede zorg te kunnen bieden, worden sommige behandelingen op één plek geconcentreerd. ‘Specialiseren binnen een vakgebied is nu eenmaal beter te organiseren als je meer artsen hebt,’ aldus de bestuursvoorzitters. Als het fusieplan de komende maanden wordt goedgekeurd dan worden het Waterlandziekenhuis en het Westfriesgasthuis op 1 januari 2016 één ziekenhuisorganisatie. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):