zondag, 8. februari 2015 - 12:09 Update: 08-02-2015 21:48

Auto vermiste binnenvaartschipper gevonden in Westerschelde

Speciaal politieteam zoekt vermiste drenkeling (35) Westerschelde
Foto: Archief EHF
Breskens

Zondag is een speciaal team van de politie, het Landelijk Team Onderwater Zoekingen (LTOZ), met onder andere sonarapparatuur verder gegaan met de zoektocht naar de nog vermiste 35-jarige drenkeling op de Westerschelde.

Daarbij werd de personenauto van de schipper aangetroffen maar van de schipper zelf ontbreekt nog ieder spoor. Maandag zal het LTOZ verder zoeken met sonar en dregmateriaal.

De nog vermiste drenkeling was samen met 2 andere personen als opvarende aan boord van het binnenvaartschip ‘Rick’ dat in de nacht van donderdag op vrijdag op de Westerschelde, ongeveer 3 kilometer noordoost van Breskens, kapseisde. 

Direct spoedde zich diverse reddingsboten naar de plaats van het ongeval. Op het moment dat het schip omsloeg was er één persoon wakker en twee lagen te slapen. Eén opvarende kon direct worden gered. Vrijdagochtend rond 08.00 uur werd een tweede persoon levend uit het water gehaald. Deze werd zwaar onderkoeld naar een ziekenhuis gebracht.

Zaterdag werd rond 18.00 uur het wrak van de 'Rick' van de zandplaat getrokken en met een kraanschip teruggekanteld. Gehoopt werd dat de derde 35-jarige vermiste zich in de cabine zou bevinden maar dat was niet het geval.

Provincie:
Blik op 112: