zaterdag, 31. januari 2015 - 15:08 Update: 31-01-2015 22:46

Auto vermiste Jos Mahler boven water gehaald

Speurhonden stuiten op blauwe Datsun van 16 jaar geleden verdwenen Jos Mahler
Foto: Archief EHF
Huissen

In de Nederrijn ter hoogte van het Looveer in het Gelderse Huissen is zaterdag de auto van de sinds 1998 vermiste Jos Mahler uit Doornenburg gevonden. Dit heeft een woordvoerster van de politie zaterdag bevestigd.

Jos Mahler wordt, samen met drie andere personen, al ruim 16 jaar vermist na een avondje gezamenlijk stappen. De destijds 30-jarige Mahler was samen met zijn destijds 32-jarige Poolse vriendin en twee andere Poolse mannen van destijds respectievelijk 22 en 23 jaar na een avondje stappen niet meer thuisgekomen en spoorloos verdwenen. Ook zijn auto werd ondanks diverse zoektochten met sonarboten nooit gevonden. 

Blauwe Datsun

De politie kreeg recent een tip van de stichting Signi Zoekhonden die uiteindelijk op de auto stuitte tijdens een zoekactie in een andere zaak. De auto die ongeveer 15 meter uit de kant is gevonden betreft een blauwe Datsun, precies het type auto en in dezelfde kleur als de auto van Jos Mahler. De kentekenplaat die daarop zat, bleek te horen bij de auto van de eerder vermiste Jos Mahler. Hierop is door familierechercheurs contact gezocht met familieleden en zijn verdere voorbereidingen getroffen

Menselijke resten

Duikers hebben zaterdagmiddag kabels aan de auto bevestigd waarna de auto heel voorzichtig naar boven is gehaald. Dit om eventuele sporen die nog aanwezig zijn niet te beschadigen. De politie heeft bevestigd dat er menselijke resten in de auto zijn aangetroffen. De auto zal de komende week op een andere locatie forensisch worden onderzocht. 

Provincie:
Blik op 112: