woensdag, 4. maart 2015 - 10:02 Update: 04-03-2015 10:06

Automobilist verstopt harddrugs in onderbroek

Automobilist verstopt harddrugs in onderbroek
Foto: Archief MV
Hoogezand

Een 22-jarige automobilist uit Groningen probeerde dinsdagavond te voorkomen dat agenten 17 bolletjes met harddrugs bij hem zouden vinden.

Hij verstopte ze in zijn onderbroek. Toen de man door had dat de bolletjes zouden worden gevonden, gooide hij ze weg. De bestuurder werd aangehouden en de drugs in beslag genomen.

Surveillerende agenten reden nabij Veendam toen ze een auto tegen kwamen die nogal slingerde en te hard reed. Reden genoeg om het voertuig en de twee inzittenden te controleren. Op de Dassenburcht in Hoogezand kreeg de 22-jarige automobilist uit Groningen een stopteken. De man was onlangs aangehouden voor drugsbezit en daarom vroegen agenten aan hem of hij ook nu drugs bij zich had. De Stadjer overhandigde een klein zakje met wiet en hij had volgens eigen zeggen verder niets meer bij zich.

Agenten waren niet overtuigd en vroegen nogmaals aan de man om de drugs in te leveren. Uiteindelijk haalde de 22-jarige een zakje met 17 bolletjes met harddrugs uit zijn onderbroek en gooide het weg. Hierop werden hij en zijn passagier aangehouden. De drugs en de auto werden in beslag genomen. De 22-jarige werd voor nader onderzoek ingesloten. De passagier mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau weer verlaten.

Provincie:
Tag(s):