zondag, 25. januari 2015 - 17:35 Update: 25-01-2015 17:42

Auto's in de sloot na verkeersruzie, vijf personen naar ziekenhuis

Auto's in de sloot na verkeersruzie, vijf personen naar ziekenhuis
Foto: MV - Archief
Etten-Leur

Irritatie tussen twee automobilisten leidde tot een verkeersongeval op de autosnelweg A-58.

Beide auto's raakten van de weg en belandden in een sloot. Vijf personen gingen met ambulances naar het ziekenhuis voor medisch onderzoek.

Het ongeluk gebeurde op zondagmiddag 25 januari 2015 om 13.30 uur. Aanleiding was irritatie tijdens een inhaalmanoeuvre. Een 29-jarige vrouw uit Breda reed in haar rode Seat op de linkerbaan van de A-58 en was bezig om een vrachtauto in te halen. Een 37-jarige automobiliste uit Hoeven sloot er met haar Alfa Romeo achteraan. Zij vervoerde in haar auto nog vier andere personen.

Bumperkleven en onnodig remmen
Het ging haar kennelijk niet snel genoeg, want ze ging bumperkleven op haar voorganger en seinen. Haar  voorganger liet zich ook niet onbetuigd en tikte even het rempedaal aan. Over-en-weer volgden drukke gebaren vanwege de onderlinge irritatie.

Na de inhaalmanoeuvre ging de rode Seat naar rechts. Toen de grijze Alfa Romeo voorbijkwam, maakte de 37-jarige automobiliste van de Alfa een kleine stuurbeweging naar rechts. Ze verloor daarbij de macht over het stuur en beide auto's raakten van de weg en belandde in de sloot. De Alfa Romeo lag op zijn kop in het water. Iedereen kon uit de voertuigen komen. De vijf inzittenden (37, 59, 15, 8, 4 jaar) van de Alfa gingen met ambulances naar het ziekenhuis voor medisch onderzoek. Uiterlijk leken de verwondingen mee te vallen. De vrouw in de rode Seat kwam met de schrik en blikschade vrij. De politie maakte proces-verbaal op tegen de veroorzaakster van het ongeluk.

Provincie:
Blik op 112: