dinsdag, 3. maart 2015 - 19:57 Update: 03-03-2015 20:01

Baby loopt hersenschudding op door asociale fietser

Baby loopt hersenschudding op door asociale fietser
Foto: Archief EHF
Den Haag

De politie is op zoek naar de identiteit van een nog onbekende fietser die een moeder en haar baby afgelopen zondag hulpeloos achter liet nadat hij hen omver had gereden op een voetgangersoversteekplaats op de Valkenboslaan in Den Haag. ‘Het baby’tje liep bij de val een hersenschudding op’, meldt de politie maandag.

Het slachtoffer, een 28-jarige Haagse, droeg haar baby in een draagzak en stak rond 16.30 uur via een voetgangersoversteekplaats de Valkenboslaan over. Een fietser gaf haar echter geen voorrang en reed hen aan. Moeder en dochtertje kwamen beiden ten val en het kind van ongeveer 6 maanden liep hierbij een hersenschudding op. 

Ook de verdachte viel met zijn fiets, maar stond direct op en koos het hazenpad. Een alerte getuige, een 26-jarige Hagenaar, volgde de verdachte nog een tijdje maar raakte hem kwijt. Wel vonden agenten op zijn aanwijzing de fiets waar de verdachte op reed. Deze bleek van diefstal afkomstig te zijn. De politie zoekt getuigen van het incident.

Signalement

De fietser droeg een blauwe jas en had een muts op zijn hoofd. Hij reed op een groene fiets vanaf de Valkenboslaan in de richting van de Boylestraat. Daar is hij te voet verder gegaan.

Provincie:
Blik op 112: