maandag, 27. april 2015 - 16:18 Update: 27-04-2015 19:19

Banaan nekt Feyenoord

Eerste thuiswedstrijd Feyenoord zonder publiek en geldboete van 100.000 euro
Foto: Archief FBF.nl
Rotterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Feyenoord heeft haar straf van de UEFA te horen gekregen wat betreft de stilgelegde wedstrijd tegen AS Roma in de Europa League. De stadionclub moet haar volgende thuiswedstrijd zonder publiek spelen.

Daarbij komt bovendien een duel voorwaardelijk. Bovendien moet de club een geldboete van 100.000 euro betalen. Verdeeld over twee straffen van 50.000 euro. De ene helft in verband met racistisch gedrag van haar aanhang in de thuiswedstrijd in de zestiende finale van de Europa League, die met 1-2 verloren ging.

De andere helft voor het afsteken van vuurwerk en voorwerpen, alsmede het blokkeren van de trappen door haar aanhang. Daarnaast ontving Feyenoord een voorwaardelijke straf van één thuiswedstrijd in UEFA verband zonder publiek met een proeftijd van twee jaar. Feyenoord zal het vonnis nader bestuderen en zich beraden op eventuele vervolgstappen.

Rode kaart en plastic banaan

Het duel tegen de Italiaanse grootmacht op 26 februari werd na een uur tijdelijk gestaakt, nadat invaller Mitchell te Vrede een rode kaart kreeg en daarop de vlam in de pan sloeg bij de aanhang. Er werden veel voorwerpen op het veld gegooid. Na een onderbreking van twintig minuten werd het duel hervat. Net voor rust had scheidsrechter Clément Turpin al stilgelegd, omdat er een plastic banaan op het veld was gegooid.

Categorie:
Provincie: