zondag, 11. januari 2015 - 16:14 Update: 11-01-2015 16:31

Behandelteam Nigeriaanse ebolapatiënt UMC Utrecht niet besmet

Behandelteam Nigeriaanse ebolapatiënt UMC Utrecht niet besmet
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Utrecht

Geen van de leden van het medische behandelteam van het UMC Utrecht, die de Nigeriaanse ebolapatient hebben behandeld, blijken zelf niet te zijn besmet. Dit meldt het UMC Utrecht zondag.

‘Het is 21 dagen geleden dat de Nigeriaanse ebolapatiënt die in het Calamiteitenhospitaal was opgenomen, genezen is verklaard. Daarmee is de monitoring van de gezondheidssituatie van het medisch team van het UMC Utrecht dat hem verzorgde ook beëindigd. Nu is met zekerheid vastgesteld dat geen van de hulpverleners is besmet met ebola’, aldus het UMC Utrecht.

Voor het betrokken medisch personeel ging een monitoringsperiode van drie weken in waarin de gezondheidssituatie nauwlettend werd gevolgd. Hiermee kunnen tijdig eventuele ziekteverschijnselen gesignaleerd worden die 2 tot 21 dagen na besmetting kunnen optreden. Deze periode van monitoring is nu afgerond zonder dat er besmettingen zijn vastgesteld. De periode van drie weken is gebaseerd op internationale richtlijnen van de World Health Organization (WHO).

Op 5 december 2014 werd de Nigeriaanse ebolapatiënt in het Calamiteitenhospitaal opgenomen. Het ging om een militair in dienst van de VN Vredesmacht in Liberia. Hij is in het UMC Utrecht in strikte isolatie verpleegd door speciaal getraind medisch personeel. Op 18 december werd hij genezen verklaard van ebola.

Lees alles over:
Provincie:
Tag(s):