woensdag, 28. januari 2015 - 11:54

Bekerheld Lukoki moet voor rechtbank verschijnen

Bekerheld Lukoki moet voor rechtbank verschijnen
Foto: SXC
Amsterdam

(ElfVoetbal - BlikOpNieuws) Jody Lukoki was gisteren nog de bekerheld voor PEC Zwolle. Volgende week moet de aanvaller van de Overijsselse club voor de rechtbank van Amsterdam verschijnen.

De 22-jarige aanvaller wordt verdacht van heling van een kostbaar horloge, zo schrijft Het Parool. Volgens het Openbaar Ministerie werkte Lukoki tussen november 2013 en mei 2014 mee aan het verhandelen van een exclusief horloge van het merk Audemars Piguet, terwijl hij had moeten weten dat het horloge door een misdrijf was verkregen.

De Congolees-Nederlandse aanvaller was toen nog contractspeler van Ajax en verhuurd aan SC Cambuur. Het OM meldt dat Lukoki een bedragt tussen de 10.000 en 12.000 euro betaalde aan de 23-jarige Dustin B. uit Amsterdam-Zuidoost. B. zou in ruil voor de betaling het horloge voor Lukoki regelen.

Het type horloge zou een veel hogere nieuwwaarde hebben dan de prijs die Lukoki er voor betaalde. B., die recentelijk voor meerdere vermogensdelicten is veroordeeld, stond samen met twee andere criminelen onder observatie van de politie, omdat zij werden verdacht van het plegen van een serie woninginbraken. De bijna 12.000 euro in contanten die hij bij zich droeg zou hij hebben ontvangen van Lukoki.

Lukoki gaf in eerste instantie toe dat hij het geld aan B. had gegeven, maar net als de hoofdverdachte trok hij die verklaring later in. Hierin werd hij gesteund door verklaringen van zijn ouders. PEC Zwolle was niet van de rechtszaak op de hoogte en zegt binnenkort een gesprek met Lukoki te zullen voeren.

Categorie: