dinsdag, 3. maart 2015 - 20:06 Update: 03-03-2015 20:40

Belastingdienst zet onterecht vinkje achter kapitaalverzekering

Belastingdienst zet onterecht vinkje achter kapitaalverzekering
Foto: Archief EHF
Den Haag

De Belastingdienst heeft bij een aantal online aangiften onterecht een vinkje geplaatst achter ‘Kapitaalverzekeringen’. Hierdoor zijn mensen in de problemen gekomen die helemaal geen kapitaalverzekering hebben. Omdat er een vinkje staat moet er ook een bedrag worden ingevuld anders kan men de aangifte niet vervolgen.

Op de website van de Belastingdienst staat voor deze ontstane situatie de volgende oplossing. ‘Doet u online aangifte inkomstenbelasting over 2014 op Mijn Belastingdienst? Dan kan in het scherm ‘Bankrekeningen en andere bezittingen’ een vinkje staan bij ‘Kapitaalverzekeringen’. Ook als u geen kapitaalverzekering hebt. Als u dan niets invult bij ‘Kapitaalverzekeringen’, kunt u niet verder met uw aangifte’, stelt de Belastingdienst.

‘Hebt u geen kapitaalverzekeringen? Dan kunt u alsnog verder met uw aangifte door zelf op het scherm ‘Bankrekeningen en andere bezittingen’ het vinkje bij ‘Kapitaalverzekeringen’ weg te halen. U kunt vanaf het scherm ‘Kapitaalverzekeringen’ terug naar het scherm ‘Bankrekeningen en andere bezittingen’ door de knop ‘Vorige’ te gebruiken. Onze excuses voor het ongemak’, aldus de Belastingdienst.