zondag, 1. maart 2015 - 12:07

'Belgische agente dronk zelf te veel vlak voor alcoholcontrole'

Geraardsbergen

Een Belgische agente van de politiezone Geraadbergen-Lierde moest zich gisteren voor de politierechtbank verantwoorden omdat zij op 2 januari beschonken op het werk was verschenen. Dit meldt Het Laatste Nieuws.

Ironisch genoeg wist de vrouw dat ze tijdens haar dienst zou deelnemen aan een alcoholcontrole. Deze worden in België traditioneel veel gehouden rond de jaarwisseling. Nadat zij met haar auto naar het hoofdkantoor was gereden, stelde collega’s vast dat de agente beschonken was en moest een ademtest ondergaan. Hieruit bleek dat zij teveel gedronken had.

Korpschef Jurgen De Landsheer laat weten: ‘Ze is behandeld zoals elke burger, met respect voor haar rechten. Maar vast staat dat we dergelijk gedrag niet kunnen tolereren.’ De agente is direct voor vier maanden op non-actief gesteld.

De rechter legde de agente een voorwaardelijke geldboete op van 1200 euro op. Dit op voorwaarde dat zij de lessenreeks 'sensibilisering voor verkeersovertreders' van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) volgt.

Categorie:
Blik op 112: