donderdag, 15. januari 2015 - 20:37 Update: 15-01-2015 23:02

Belgische politie schiet drie terreurverdachten neer die aanslag wilden plegen

Belgische politie schiet drie terreurverdachten neer
Verviers

Bij een terreuractie van het federaal parket in de stationsbuurt van Verviers heeft de politie drie terreurverdachten neergeschoten.

Twee van hen zijn om het leven gekomen, de derde raakte gewond. Dit meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws (HLN). De gewonde persoon is gearresteerd. De drie zouden teruggekeerde Syriëgangers zijn die banden zouden hebben met Islamitische Staat (IS). Ze zouden van plan zijn geweest om een aanslag op een politiebureau te plegen. Vanaf vandaag worden politiebureaus en gerechtsgebouwen in België extra beveiligd.

Getuigen lieten weten dat ze in de buurt van het treinstation harde knallen en schoten hoorden. Een groot gebied rond het station werd afgezet. Volgens de VRT trof de politie in de woning een groep jihadisten aan die zwaarbewapend waren met onder andere kalasjnikovs. Door deze actie is volgens de krant 'een nieuw Parijs vermeden.'

Er vonden donderdag ook huiszoekingen plaats in Brussel en Halle-Vilvoorde. Volgens het parket is er geen link met de aanslagen in Parijs.

Categorie:
Blik op 112: