maandag, 12. januari 2015 - 16:25 Update: 12-01-2015 20:06

Beloning 5.000,- euro voor tips over 32 autobranden Utrecht

Tipgeld van 5.000,- euro voor 32 autobranden jaarwisseling Utrecht
Foto: Archief bon
Utrecht

De Hoofdofficier van Justitie van het arrondissementsparket Midden-Nederland heeft een beloning uitgeloofd van in totaal 5.000 euro voor de gouden tip(s) die leidt/leiden tot de oplossing van meerdere brandstichtingen die mogelijk in groepsverband zijn gepleegd. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) maandagmiddag.

'De beloning wordt uitgeloofd vanwege de grote schade die is ontstaan aan de eigendommen van de getroffenen, het grote aantal branden, de forse inzet van de politie en de inzet van de brandweer om deze branden te blussen', aldus het OM.

Er zijn in totaal 32 brandstichtingen gepleegd op 31 december en op 1 januari in Utrecht. De branden vonden verspreid door de stad plaats, maar vooral in het noorden en zuiden van de stad (de wijken Overvecht, Zuilen, Ondiep, Pijlsweerd, Tuindorp, Hoograven, Rivierenwijk en Kanaleneiland). 

De politie is tevens op zoek naar mensen die informatie hebben over verdachte omstandigheden of situaties nabij (bovengenoemde) voertuigbranden rondom de jaarwisseling.

Provincie:
Blik op 112: