maandag, 4. mei 2015 - 10:44 Update: 04-05-2015 15:23

Bennie Jolink stopt met Normaal: 'Het is niet meer normaal'

jolink
Foto: Robert Hoetink

Na 40 woelige jaren vindt Bennie Jolink het welletjes. Hij wil stoppen met Normaal.

Dat schrijft het AD maandag. De 68-jarige zanger zegt in de krant: Ik ga me storten op het kunstschilderen, mijn eigenlijke beroep. En op het grootvaderschap, het mooiste dat er is.' Jolink legt de krant uit dat het fysiek allemaal te zwaar wordt. 'De dag van het optreden lig ik in bed en bad, zonder brood, en moet ik eerst een halve apotheek tot me nemen', aldus Jolink.

Jolink is naar eigen zeggen na een optreden 'totaal naar de klote'. Jolink in de krant: 'Mijn gezin, dat al dat getob aanziet, verklaart me al geruime tijd voor hartstikke gek. En het is ook gekkenwerk. Daarom stop ik ermee. Helemaal.'

Normaal begint op Hemelvaartsdag aan de laatste concertreeks (door de band ook wel veldtochten genoemd). Deze reeks concerten loopt tot oktober. Op Hemelvaartsdag vindt in Lochem het jubileumfestival plaats en dat is al helemaal uitverkocht. Aan dit festival zullen ook muziekvrienden als als Rowwen Hèze, Jovink en de Voederbietels meedoen.

Normaal scoorde zijn eerste hit Oerend hard in 1977. De band bleef daarna veel succes houden met liedsjes in het Achterhoeks. De Nederlandse popgroep wordt wel als de grondlegger van de boerenrock gezien.

Categorie: