woensdag, 6. mei 2015 - 9:43 Update: 06-05-2015 9:47

Beschonken bestuurder (26) veroorzaakt aanrijding en gaat ervandoor

Beschonken bestuurder (26) veroorzaakt aanrijding en gaat ervandoor
Foto: Archief MV
Heerenveen

De politie heeft dinsdagavond op de Nieuwstraat een 26-jarige inwoner van Oudehaske en een 25-jarige inwoner van Haskerhorne aangehouden. De mannen veroorzaakten met hun auto een aanrijding in de Pastoriedwarsstraat.

Getuigen hoorden een klap en zagen de auto tegen een andere auto botsen en reden vervolgens weg. De getuigen noteerden het kenteken en belden direct via 1-1-2 de politie. Tijdens het onderzoek werd de auto op de Keering aangetroffen waarna de 25-jarige verdachte kon worden aangehouden.

Achteraf bleek hij niet de bestuurder te zijn maar verklaarde wel in de auto te hebben gezeten. De bestuurder bleek op een geleende fiets naar zijn huis in Haskehorne te zijn gefietst waar hij even later door de agenten werd aangehouden. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar hij een ademanalyse moest ondergaan. Hij blies 635 ug/l . Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen de beginnende bestuurder is proces-verbaal opgemaakt. Beide auto’s raakten bij de aanrijding ernstig beschadigd.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):