zondag, 22. maart 2015 - 13:08 Update: 22-03-2015 16:04

Bestuurder dronken en zonder rijbewijs over de kop in de Vlaketunnel

Dronken bestuurder over de kop in de Vlaketunnel
Foto: Achief MV
Kruiningen

Zondagmorgen vroeg is op de A58 in de Vlaketunnel een ongeluk ontstaan.

Het ongeluk gebeurde rond 04.30 uur op de rijbaan richting Goes. Een bestelbusje ging door nog onbekende oorzaak slingeren en klapte tegen de tunnelwand. Hierna ging de auto over de kop en gleed op het dak door. De bestuurder zat niet bekneld, maar werd vanwege mogelijk letsel door brandweer en ambulancepersoneel uit zijn auto gehaald. Agenten controleerden hierna of de 25-jarige bestuurder (woonplaats nog onbekend) alcohol had gedronken. Het resultaat van de ademtest was 750 ug/l.

Bloedproef

Het slachtoffer is voor controle met de ambulance meegegaan naar het ziekenhuis in Goes. Daar werd hij door de politie gehoord en heeft een GGD-arts een bloedproef van hem afgenomen. De uitslag hiervan wordt binnen twee weken verwacht.

Proces-verbaal

Tijdens het politieonderzoek bleek dat de man voor enkele vonnissen nog gesignaleerd stond. Verder was zijn rijbewijs sinds december 2012 ongeldig. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Storing

Vanwege het ongeval werd de Vlaketunnel in beide richtingen afgesloten. Dit leidde op de A58 aan beide kanten tot korte files. De brandweer heeft de weg schoongeveegd. De beschadigde auto is door een bergingsbedrijf weggetakeld. Rond 05.45 uur werd de tunnel vrijgegeven, waarna bleek dat er storing in de slagbomen was ontstaan.

Provincie: