zaterdag, 16. mei 2015 - 11:13 Update: 16-05-2015 15:17

Bewoner betrapt indringers en wordt beschoten

Man beschoten bij overval op woning
Foto: Achief MV
Lunteren

Vrijdagavond 15 mei is een 32-jarige bewoner van een woning aan de Meulunterseweg gewond geraakt toen hij meerdere personen in zijn woning aantrof.

Eén van de indringers schoot op hem en hij is met verwondingen aan een been overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel.

Rond 22.35 uur hoorde de man stemmen elders in zijn woning. Toen hij ging kijken zag hij meerdere personen. Op het moment dat de personen hem zagen schoot één van hen met een vuurwapen. Ze gingen er vervolgens vandoor.

De politie werd gealarmeerd en is een onderzoek gestart. Inmiddels heeft de politie enkele getuigen gesproken, maar is nog altijd op zoek naar meer informatie.

Politie zoekt contact met groep jongeren

In het kader van het onderzoek naar de inbraak cq. overval op een woning aan de Meulunterseweg op vrijdagavond 15 mei wil de politie graag in contact komen met een groep jongeren die die avond rond 22.15 uur over de Meulunterseweg liep. Een getuige zag de groep van 5 a 6 jongeren lopen ter hoogte van de Lage Veldweg. Zij liepen in de richting van Lunteren. Omdat korte tijd later het incident plaatsvond hebben zij, misschien zonder dit te beseffen, mogelijk iets gezien dat van belang is voor het onderzoek. De politie wil deze personen daarom graag spreken. Ze worden gevraagd contact op te nemen met de recherche in Ede via telefoonnummer 0900-8844.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):