dinsdag, 21. april 2015 - 9:06 Update: 21-04-2015 17:12

Bij brand Britse Ambassade aangehouden man langer vast

Foto van brandweermannen in de avond | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

Het onderzoek naar het ontstaan van de brand, die plaatsvond in de Britse ambassade in Den Haag op dinsdagochtend 21 april, wordt voortgezet. De politie houdt er rekening mee dat er sprake is geweest van brandstichting. De 32-jarige Hagenaar die werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een brand in het pand aan het Lange Voorhout blijft langer vastzitten.

De politie onderzoekt zijn betrokkenheid. De Hagenaar is een Nederlandse medewerker van de ambassade met een ondersteunende functie. De verdachte wordt verhoord en is in verzekering gesteld. Op vrijdag 24 april wordt hij voorgeleid voor de rechter-commissaris.

De brandweer zette meerdere bluswagens in toen bleek dat er rond 07:00 uur sprake was van een forse brand in het pand van de Britse ambassade in Den Haag. De brand was snel onder controle, waarna er uit voorzorg een veiligheidscontrole werd uitgevoerd. Brandweerlieden konden daarna de laatste smeulende resten doven en het pand ventileren. Het gebouw liep schade op door brand, rook, roet en bluswater. Niemand raakte bij de brand gewond.

Provincie:
Blik op 112: