woensdag, 18. maart 2015 - 8:08 Update: 18-03-2015 14:21

Bijna 13 miljoen kiesgerechtigden kunnen stemmen

Stemlokalen open tot vanavond 21.00 uur
Foto: fbf
Amsterdam

In het hele land mogen bijna 13 miljoen kiesgerechtigden woensdag naar de stembus voor de verkiezing van de leden van de Provinciale Staten en de waterschappen.

De stembureaus gingen om 07.30 uur open en sluiten pas weer om 21.00 uur. Kiezers kunnen woensdag ook op verschillende stations terecht om te stemmen. De eerste stembureaus voor forenzen gingen al om 05.00 uur open. Dat was in de stationshal van Nijmegen en bij de bloemenkiosk op het station van Castricum. In de loop van de dag kan er op 58 stations gestemd worden.

Eerste Kamer

De gekozen leden van de Provinciale Staten kiezen op 26 mei de leden van de Eerste Kamer. De Provinciale Statenleden benoemen ook het dagelijks bestuur van de volksvertegenwoordiging op provinciaal niveau: Gedeputeerde Staten.

Waterschappen

Kiezers kunnen vandaag ook hun stem uitbrengen voor de waterschappen. Het is voor het eerst dat de verkiezingen tegelijk met de Provinciale Statenverkiezingen worden gehouden. Men hoopt dat er dan meer kiezers voor de waterschappen zullen stemmen.

Provincie:
Tag(s):