dinsdag, 17. februari 2015 - 20:53 Update: 17-02-2015 20:58

Brand bij stomerij in Boxtel

Boxtel

Dinsdagavond rond 18.30 uur is de brandweer met groot materieel uitgerukt voor een brand bij een stomerij aan de Van Beekstraat in Boxtel. Diverse politie-eenheden waren eveneens binnen luttele minuten ter plaatse en sloten het gebied rond het winkelpand hermetisch af met linten.

Wegens veiligheidsredenen is korte tijd de toegang van het bovenliggende appartementencomplex afgesloten geweest. Uit onderzoek van de brandweer bleek dat een klein brandje in de keuken van het winkelpand had gewoed. Tijdens het ontsteken van een kaars vatte het houten keukenblad vlam wat voor een enorme brandlucht zorgde. Het vuur doofde snel maar de brandlucht bleef hangen.

Met een overdrukventilator heeft de brandweer het pand geventileerd. De brand in winkelcentrum Selissenwal trok veel bekijks van omwonenden. Zij werden door de politie op afstand gehouden. Deze stomerij is pas sinds het najaar van 2014 gevestigd in winkelcentrum Selissenwal. Eind 2012 verwoestte een brand de stomerij van het ondernemerspaar die toen nog gevestigd zat aan de Stationsstraat in Boxtel. Gelukkig bleek het deze keer mee te vallen en kunnen deze ondernemers morgen hun stomerij gewoon weer openen.  

 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):