zaterdag, 16. mei 2015 - 22:51 Update: 17-05-2015 11:40

Brand blijkt opstartende cv-ketel

Zeist

In Zeist is de brandweer zaterdagochtend massaal uitgerukt nadat een vrouw er melding van had gemaakt dat zij veel rook had zien komen uit het pand naast de uitgaansgelegenheid De Koets. De vrouw was zo slim om een foto van te maken van het kantoorpand waar de rook uit kwam.

De vrouw had de rook vanaf het dak van de 2e Dorpstraat in Zeist gezien. Omdat er melding was gemaakt van rook zette de ter plaatse gekomen brandweer gelijk een hoogwerker in. De politie had de rook ook gezien, maar kon niet precies aangeven waar de rook vandaan kwam. Omdat het een oud pand betrof, besloot de brandweer alvast op te schalen en werd er nóg een brandweerauto opgevraagd.

De brandweer deed eerst een verkenning rond het pand en daarvoor moesten een aantal poortdeuren worden opengeramd. Maar ook na de verkenning was het de brandweer nog steeds niet duidelijk waar de brand was en was zelfs de rook niet meer waarneembaar. Daarom probeerde de brandweer met de politie de melder te traceren en dat lukte.

De vrouw kwam ter plaatse en was zo slim om haar mobiel met daarop de gemaakte foto van de rook mee te nemen. Toen de brandweer de foto zag, was het raadsel van de rook opgelost. Het bleek te gaan om schoorsteenrook van een cv-ketel, die aan het opstarten was. En zodoende konden alle hulpdiensten weer inrukken.

Provincie:
Blik op 112: