donderdag, 1. januari 2015 - 11:48 Update: 01-01-2015 15:13

Brand in winkelpanden Alkmaar onder controle

Veertig mensen geëvacueerd bij grote brand in centrum van Alkmaar
Foto: fbf
Alkmaar

In een winkelstraat in Alkmaar woedde vannacht een grote uitslaande brand in twee panden. De brand brak uit even na 3:00 uur op het dakterras van een woning boven de winkel aan de Langestraat.

Korte tijd later sloeg het vuur over naar een naastgelegen pand. Door de brand zijn circa veertig mensen geëvacueerd. Voor deze mensen is opvang geregeld in het stadskantoor. Dat heeft de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord via Twitter laten weten.

De brandweer had bij het bestrijden van de brand grote moeite bij de brandhaard te komen. De brandweer zette daarom vier hoogwerkers in om de brand vanaf boven te bestrijden. In de winkelstraat staan veel oudere panden dicht tegen elkaar gebouwd. De verwachting is dat de schade door de brand en de bluswerkzaamheden aan aangrenzende panden groot zal zijn.

Het is op dit moment nog onbekend hoe de brand is ontstaan. Bij de brand is geen asbest vrijgekomen. Toch adviseerde de brandweer eerder ramen en deuren gesloten te houden vanwege de grote hoeveelheid rook die vrij kwam. De brand was rond het middaguur onder controle maar de brandweer verwacht nog enkele uren nodig te hebben voor het nablussen.   

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):