zaterdag, 24. januari 2015 - 13:49 Update: 24-01-2015 16:37

Brand supportershome Ajax is aangestoken

Brand supportershome Ajax aangestoken
Foto: fbf archief
Amsterdam

Uit forensisch onderzoek blijkt dat de brand in het supportershome van Ajax is aangestoken. De recherche onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich te melden. Dit heeft de politie zaterdag bekendgemaakt.

In de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 januari ontstond er brand bij het supportershome van Ajax aan De Passage. De brandweer bluste de brand.

Forensisch onderzoek
Forensisch rechercheurs van de politie startten een sporenonderzoek. Uit dat onderzoek is gebleken dat er sprake is van brandstichting. De recherche zet het onderzoek naar de daders voort.

Getuigenoproep
In verband met het onderzoek is de politie op zoek naar getuigen. Ooggetuigen en mensen met meer informatie over de daders wordt verzocht om contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Veiligheidsmaatregelen
De politie heeft nog geen beeld van de daders, maar sinds vrijdag laten Ajax-aanhangers op social media weten te vermoeden dat de daders van de brandstichting uit het Feyenoordkamp komen. Vanwege de spanningen tussen de clubs heeft burgemeester Van der Laan besloten extra veiligheidsmaatregelen rond de wedstrijd Ajax-Feyenoord te nemen. De wedstrijd begint zondag om 12.30 uur.

Provincie:
Blik op 112: