vrijdag, 30. januari 2015 - 14:01 Update: 30-01-2015 19:41

Broertjes: beveiliging Mediapark wordt aangescherpt

Broertjes: beveiliging Mediapark wordt aangescherpt
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Hilversum

De beveiliging op het Mediapark in Hilversum zal worden aangescherpt. Dit heeft burgemeester Pieter Broertjes vrijdag in een verklaring laten weten na het incident donderdagavond in het NOS-gebouw waar een gewapende man binnendrong en zendtijd eiste tijdens het AchtUur-Journaal.

Burgemeester Pieter Broertjes:’Vanmorgen heb ik met de NOS en de politie op het Mediapark gesproken. Ook ben ik bij de personeelsbijeenkomst van de NOS geweest. Dat was indrukwekkend en emotioneel. Wat er gisteren is gebeurd, heeft op iedereen een enorme impact. Er is veel lof voor het adequate optreden van de politie en de beveiliging’. 

Aanscherpen beveiliging

‘We gaan de beveiliging op het Mediapark aanscherpen, zowel zichtbaar als onzichtbaar. In de loop van de komende week hebben we op het Mediapark een vergadering met alle betrokkenen om de veiligheidsprotocollen opnieuw tegen het licht te houden en waar nodig aan te passen. De NOS, de beveiliging van het Mediapark en de politie werken hierin samen. Maar we willen van het Mediapark geen vesting maken. De mensen die hier werken, moeten dat vrij kunnen doen’, aldus Broertjes

Lees alles over:
Provincie: