donderdag, 8. januari 2015 - 12:09

Brommerrijders voortaan op de rijbaan in Rotterdam

Brommerrijders voortaan op de rijbaan in Rotterdam
Foto: fbf
Rotterdam

Brommers en scooters rijden voortaan op de rijbaan in Rotterdam. Vrijwel alle fietspaden zijn omgevormd tot verplichte fietspaden, waar alle voertuigen met gele kentekens verboden zijn.

De Rotterdamse wethouder Pex Langenberg (mobiliteit) gaf vandaag het startschot aan de campagne ‘Gefeliciteerd met je nieuwe baan’, waarmee brommer- en scooterrijders nog extra worden gewezen op de nieuwe verkeersregels.

Bij alle fietspaden in Rotterdam staat duidelijk aangegeven of brommers zijn toegestaan. Op een verplicht fietspad mogen brommers (en andere voertuigen met een geel kenteken) niet rijden. Een verplicht fietspad is herkenbaar aan een blauw, rond bord met daarop een witte fiets. Op enkele plaatsen mogen brommers wel nog op het (brom-)fietspad rijden. Dit is herkenbaar aan een blauw, rond verkeersbord met daarop een witte fiets en een bromfiets.

“Het aantal fietsers in Rotterdam blijft toenemen. We willen genoeg ruimte voor fietsers houden op de fietspaden. Daarbij willen we ook de veiligheid voor fietser én brommerrijder vergroten. Er waren veel ongevallen tussen brommers en fietsers. De oorzaak is meestal het grote snelheidsverschil en de beperkte ruimte op het fietspad. Er waren ook veel ongevallen waarbij een afslaande automobilist een doorgaande bromfietser op het fietspad over het hoofd zag. Ook hier speelt de snelheid van brommers een rol. Door brommers naar de rijbaan te verwijzen wordt het voor brommers én fietsers veiliger”, aldus wethouder Pex Langenberg.

Provincie:
Tag(s):