maandag, 16. februari 2015 - 9:53 Update: 16-02-2015 10:53

Burgemeester Aboutaleb neemt deel aan anti-terreurtop in Witte Huis

Burgemeester Aboutaleb neemt deel aan anti-terreurtop in Witte Huis
Foto: Archief EHF
Rotterdam

De burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, gaat komende week naar Washington om deel te nemen aan een internationale conferentie over de aanpak van radicalisering en gewelddadig extremisme.

De conferentie 'Countering violent extremism' wordt gehouden in het Witte Huis. Gastheer en gespreksleider is vice-president Biden. Dit melden verschillende media maandag. Aboutaleb en de burgemeesters van Parijs en Vilvoorde zijn de enige Europese gasten. Op de bijeenkomst zullen een tal van ministers en hoge ambtenaren van de Verenigde Naties (VN) aanwezig zijn onder wie secretaris-generaal Ban Ki-moon. Ook komen er vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en de particuliere sector.

In september vorig jaar riep President Obama tijdens de algemene vergadering van de VN alle landen op om mee te doen tegen gewelddadig extremisme. Deze conferentie is een vervolg op de oproep.

Dinsdag zal op de conferentie gesproken worden over plaatselijk bestuur. Daarom schuift ook Aboutaleb aan, samen met de burgemeesters van Parijs, Vilvoorde, Boston, Los Angeles en Minneapolis. De conferentie duurt in totaal vier dagen.