woensdag, 4. maart 2015 - 8:04 Update: 04-03-2015 22:37

Bussemaker heeft begrip voor studenten

Minister Bussemaker vindt dat studenten 'een punt hebben'
Foto: RVD
Den Haag

Minister Bussemaker van Onderwijs vindt dat de studenten die het Maagdenhuis bezetten 'zeker een punt hebben'.

Volgens de bewindsvrouw is het 'heel ernstig dat studenten hun universiteit als fabriek ervaren'. Ze ziet dan ook graag dat de bestuurders van de universiteit woensdag tijdens de gesprekken 'heel goed luisteren naar de studenten'. Dit schrijft dagblad Trouw woensdag.

In een brief aan de Tweede Kamer heeft Bussemaker laten weten dat een universiteit of hogeschool die vanaf nu een opleiding wil schrappen, dit alleen kan doen na 'een transparant en zorgvuldig proces' waarbij collega-instellingen, maar ook studenten en docenten betrokken zijn, zo schrijft de krant. Hiermee geeft Bussemaker aan dat de studenten die de afgelopen weken actie voerden in de Universiteit van Amsterdam (UvA) gelijk hebben.

Bussemaker schrijft verder dat 'deze aanpassing vanaf nu stelsel matig moet worden gevolgd en dus ook voor de faculteit der geesteswetenschappen aan de UvA geldt'.

Nog voor de zomer komt de minister met een plan voor de toekomst van het hoger onderwijs. Minister Bussemaker tegen de NOS: 'Daar zullen ook veel voorstellen in zitten om de kwaliteit te verbeteren met een forse financiële impuls. Ik zou ook tegen de studenten willen zeggen: denk daarover na.'

Provincie: