woensdag, 13. mei 2015 - 7:46 Update: 14-05-2015 10:06

Bijrijder geliquideerde Zaandammer meldt zich bij politie

Camera legt liquidatieverdachten De Clerqstraat vast
Foto: Politie
Amsterdam

De tweede inzittende van de auto die vannacht onder vuur werd genomen in De Clerqstraat in Amsterdam, heeft zich bij de politie gemeld. Het zou volgens de politie gaan om een 25-jarige man uit Zaandam. De recherche is met de man in gesprek.

Twee mannen werden rond 00.15 uur onder vuur genomen in een auto. Een van de inzittenden, een 25-jarige man uit Zaandam  overleed op de plaats van het incident aan zijn verwondingen. Volgens de politie gaat het om een bekende van hen. De Tweede inzittende wist te ontkomen.

Na uitgebreid onderzoek op de plaats van het incident en het horen van getuigen is het volgens  de politie niet onaannemelijk dat de man per toeval is geraakt door de schutters. Andere scenario’s worden ook nog open gehouden.

Naast de auto, sloegen er een aantal kogels in een voorbijrijdende tram. De inzittenden hiervan gingen direct op de grond liggen en hierdoor is niemand gewond geraakt. Ook zijn een geparkeerde auto, een supermarkt en twee bankgebouwen geraakt.

Volgens getuigen gingen de schutters er op een scooter of motor vandoor. Volgens de politie is er ook nog een derde verdachte betrokken bij het schietincident. Van de twee verdachten op de scooter en de derde verdachte zijn camerabeelden vrijgegeven. 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):